SALIN TOIMINTA

Ajatuksenamme on tarjota kuntoilijoille ja urheilijoille kaikki, mitä fyysiseen hyvään kuntoon ja suorituskykyyn tarvitaan. Olitpa sitten vasta-alkaja tai kokeneempi urheilija, hyödyt varmasti tästä fyysisen harjoittelun muodosta. Tavoitteena meillä on tehdä kuntoilijoista hyviä jokaisella fyysisen kunnon eri osa-alueella, joita ovat mm. aerobinen- ja anaerobinen kestävyys, maksimi- ja nopeusvoima sekä voimakestävyys, kehonkoostumus, liikkuvuus ja kehonhallinta ja ennen kaikkea henkinen suorituskyky.

Treenit soveltuvat käytännössä jokaiselle, sillä kaikki liikkeet ja harjoitteet ovat skaalattavissa kunkin oman kuntotason mukaisiksi.

Tyypillinen tuntimme sisältää kolme osaa:

1 . Lämmittely, joka valmistaa päivän treeniin.

  • Lämmittelyssä tärkeää on avata harjoituksessa tarvittavat liikeradat, nostaa kehon lämpötilaa ja sydämen lyöntitiheyttä sekä aktivoida hermosto treeniä varten.

2. Voima- tai taito-osio.

  • Voimaosiossa keskitymme aina tiettyjen liikkeiden tai lihasryhmien voimatasojen parantamiseen asianmukaisilla harjoitteilla, kuten esim. maastavedoilla, kyykyillä, punnerruksilla ja painonnostoliikkeillä (rinnalleveto ja tempaus). Taito-osio taas sisältää erilaisten taitojen harjoittelua ja liikeprogressioita taitojen oppimiseen. Taitoja voivat olla esim. käsilläseisonta/-kävely, köysikiipeily tai vaikka erilaiset voimisteluliikkeet.

3. WOD (workout of the day) -osio.

  • WODi taas on useammin enemmän sykettänostattavaa treeniä, jossa treenivälineinä käytetään vaihtelevasti esim. levytankoa, kahvakuulaa, soutulaitetta, airbikea, käsipainoja, kehonpainoa jne.

Yhden päivän aikana tunnin sisältö on aina sama tulitpa sitten treenaamaan aamulla tai illalla, poislukien viikonlopun painnonostotunnit. Tuntien maksimiosallistujamäärä vaihtelee 6 ja 9 henkilön välillä riippuen tunnin sisällöstä.

Tunneille pääset osallistumaan käytyäsi salimme oman toiminnallisen harjoittelun peruskurssin, tai jos olet käynyt vastaavan kurssin jossain muualla esim. Crossfitin On ramp- kurssin. Kurssillamme opetellaan kaikki tunneilla tarvittavat perusliikkeet, joiden päälle on helppo lähteä rakentamaan vaativampia suoritustekniikoita. Kurssi toimii myös hyvänä ponnahduslautana normaaleille tunneille osallistumiseen, sillä kurssin aikana harjoitusten intensiteetti kasvaa maltillisesti kohti kurssin loppua, ja näin aloittaminen tuntuu hieman helpommalta. Kursseja alkaa lähes jokaisen kuun alussa. Kurssin kesto on 8 treenikertaa, eli n. 4 viikkoa. Heti kurssin käytyäsi olet valmis aloittamaan harjoittelun normaaleilla tunneillamme.